Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Om Viken senter » Historien

Viken senter 10 år

Etter mange års forarbeid og prosjektering, ble Viken senter for psykiatri og sjelesorg en realitet i 2006, og vi kan i år feire 10-årsjubileum!

Spor av himmel, smak av jord 
Albert Einsteins ”If at first an idea is not absurd, then there is no hope for it” har fulgt Viken senter helt fra starten. Mange hevdet at det var umulig å få til et slikt tilbud i Nord-Norge. Beliggenhet, rekruttering av fagfolk, finansiering og marked - det meste talte imot. Ildsjelene stod på, og idéen fikk mange støttespillere. I dag står Viken senter her med et godt tilbud til mange mennesker. 

Rommer livet, nærer liv
Vi ønsker å tilby et sted hvor du kan falle til ro og få jobbet i dybden med eget liv.

Vi kan si at Viken senter er en filosofi hvor vi gjennom arkitektur, beliggenhet, organisasjon og innhold i tilbudet vil fortelle noe om hvordan vi ser på mennesket og på tilværelsen. Stedet skal romme hele livet og skape ny vekst, bidra til mestring. Det skal være plass til alle dimensjoner: Psykisk, fysisk, sosialt og åndelig/eksistensielt. Vi jobber både forebyggende og med behandling.

Her finner mennesker hvile og gode forhold, enten det er forebygging eller behandling som fører dem hit. Flere faggrupper får deler av utdanning og praksis her. Hit kommer pasienter og gjester fra hele landet, flest fra nord. De kommer til et sted som i seg selv fremstår som en bekreftelse på at det umulige kan bli mulig.

Raushet – Kvalitet - Vitalitet                                                         
Viken senter har i dag 41 behandlingsplasser. Angst, depresjon, traumer og familieutfordringer som følge av psykisk lidelse er våre hovedområder. Våre pasienter har gjerne prøvd andre tilbud først, og har behov for og ønsker et mer intensivt tilbud.

Kurs- og veiledningsenheten er senterets forebyggende enhet. Her tilbys samtaler, veiledning, foredrag og kurs med utgangspunkt i sjelesorg- og/eller relasjonsfaglig kompetanse. Enheten har en egen gjestefløy.

Når mennesker forlater Viken senter, eller de har møtt oss på ett av våre kurs, ønsker vi at de skal oppleve at de er bedre rustet til å mestre egne liv, og ser håp for fremtida!

 

Topp

Nettside og publiseringsløsning fra Godt Sagt Viken Senter © 2006-18 | Personvern/cookies