Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Nyheter » 2010 » Mars » Behandlingstilbud for familier

2009 | 2015 | 2017 | 2018 |

Behandlingstilbud for familier

01.03.2010

Familieteamet på Viken senter tar imot henvisninger for behandling av familier. Vi gir tilbud til par, alle typer familier og til aleneforeldre med barn som sliter med samlivsvansker og relasjonsproblematikk.

Familieboligene, Viken senter - modell.Fortrinnsvis behandler vi problemer i forhold til angst og depresjoner. Vi holder et særlig fokus på effekten av å leve med en psykisk lidelse i familien. Vi er forankret innen psykisk helsevern for voksne, og behandlingen tar derfor utgangspunkt i de voksnes vansker.
 

Behandlingen
Familier blir innlagt til behandlingsopphold på 8-12 uker. Hovedfokuset i behandlingen er på familienivå og er basert på bl.a parterapi, familieterapi og gruppeterapi. I tillegg inngår både undervisning, fysisk aktivitet og tilbud om sjelesorg som sentrale elementer. Familieteamet er et tverrfaglig team, med bred kompetanse innen familieterapi, psykologi, medisin, teologi og pedagogikk.

Familieteamet har et åpent behandlingsmiljø og kan derfor ikke ta i mot pasienter hvor det foreligger akutt selvmordsfare, aktiv psykose, nåværende rusmisbruk eller utagering og vold. Det er også en forutsetning at pasientene kan fungere som foreldre parallelt med intensiv terapi.

Henvisninger
Alle pasienter må søke opphold gjennom henvisning som må skrives av pasientens fastlege eller en behandler i 2.linjetjenesten. Dette kan være lege, psykiater, psykolog eller klinisk sosionom. Se gjerne henvisningsveileder på våre nettsider.

Familieboliger
Familier som er inne til behandling vil bo i egne familieboliger. Boligene stod ferdig våren 2009  og rommer fem leiligheter med ulik størrelse. Leilighetene ligger i tilknytning til resten av Viken senter, i fredelige, skjermede og vakre omgivelser. Det er også mulighet for å oppholde seg i fellesrom og fellesarealer. Gymsal og badeanlegg som rommer bl.a basseng, badstue og badekar er også tilgjengelig for familier inne til behandling.

Ta en titt på bildegalleriet vårt for å få flere inntrykk av vakre Viken.

Topp

Nettside og publiseringsløsning fra Godt Sagt Viken Senter © 2006-18 | Personvern/cookies