Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Til toppen av siden

Nyheter » 2018 » Juni » Ta kontakt om du vil delta?

2009 | 2015 | 2017 | 2018 | Januar - Juni - September - Oktober

Ta kontakt om du vil delta?

26.10.2018

Se info for målgruppe

Send oss en epost på kurs@vikensenter.no

Kurs- og veiledningsenheten ved Viken senter har fått midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) til blant annet å utvikle et samlivskurs for par hvor en eller begge har en kronisk lidelse og/eller en funksjonsnedsettelse. I den forbindelse trenger vi kontakt med referansepersoner som kan bistå oss i utviklingen av et slikt kurs. Kurset holdes på Viken senter lørdag 10. november 2018, og pilotkurset vil være gratis for de som deltar.

Hvorfor tilpasset samlivskurs?

Viken senter har holdt PREP-samlivskurs siden 2004, både kurs åpent for alle og tilpassede kurs for Forsvarets personell.

Vi har hatt kursdeltakere hvor en eller begge har en kronisk lidelse og/eller funksjonsnedsettelse som påvirker samlivet og som har ønsket et mer tilpasset kurs i forhold til sine utfordringer. Dette har vi til nå ikke kunnet tilby.

Gjennom midlene fra Bufdir kan vi få utviklet et slikt tilpasset PREP samlivskurs. Dette ønsker vi å gjøre i samarbeid med ulike aktører.

 

Det er mange ulike former for kroniske lidelser og funksjonsnedsettelser. I denne omgang ønsker vi kontakt med revmatikere, personer med hjerte- og karsykdom og personer med muskelsykdom. I første omgang søker vi deltakere som er bosatt i Troms.

På bakgrunn av undersøkelser og samtaler, har vi laget og vil gjennomføre et pilotkurs basert på PREP-modellen. Pilotkurset vil bli evaluert og danne grunnlag for videreutvikling av kurset.

Vår erfaring med PREP er at konseptet er kvalitativt godt og at det appellerer til både kvinner og menn. Vi vet at der par får hjelp til å sette tema på dagsordenen og får verktøy til å kommunisere bedre, er dette med på å styrke parforholdet.

Hvem kan delta?

Par som er i et forhold og hvor en eller begge har en kronisk lidelse og/eller en funksjonsnedsettelse

At paret deltar på pilotkurset på Viken senter 10. november og er med i evalueringen av kurset i etterkant

Frist for å melde sin interesse: 2.november 2018 til kurs@vikensenter.no


Ønsker du/dere å bidra i utviklingen av samlivskurset?
Ta da kontakt med:

Prosjekt- og fagansvarlig: Janne-Monica A. Kaarigstad

Leder for Kurs- og veiledningsenheten

Telefon: 77 18 99 40/ 924 27 527
E-post: janne.kaarigstad@vikensenter.no
Janne-Monica har bakgrunn som prest og har i tillegg kompetanse innen pedagogikk, ledelse, integrativ terapi og veiledning. Hun holder kurs og foredrag innen en rekke tema, samt har samtaler og veiledning med enkeltpersoner, par og grupper. Janne-Monica har blant annet vært med på å utvikle PREP Samlivskurs for Forsvaret.

Prosjektleder: Anne Kristin Sagmo

Kunde og markedsansvarlig
Telefon: 77 18 99 44/ 91 58 90 87

E-post: anne.sagmo@vikensenter.no

Fint om du deler informasjon om prosjektet med aktuelle personer

Topp

Nettside og publiseringsløsning fra Godt Sagt Viken Senter © 2006-18 | Personvern/cookies