18.november 2003 kom gladmeldingen om prosjektet med å etablere et "Modum Bad i nord", hadde fått sin endelige og definitive godkjennelse. Tilsagnet om inntil 60 millioner i investeringstilskudd over opptrappingsplanen for psykisk helse, gjorde at bygginga kunne starte så fort forholdene tillot det.

Senere samme dag kom statsminister Kjell Magne Bondevik til Bardu og Viken. Et besøk som på mange måter markerte starten på realiseringen av Viken senter. Statsministeren startet sitt besøk på med å gå under den klare stjernehimmelen langs en fakkelopplyst trasè, til stedet der senteret skulle bygges. Her holdt han en kort gratulasjonstale, før han fikk utdelt arbeidshansker og gikk i gang med arbeidet med på legge den første steinen på plass.Statsminister Kjell Magne Bondevik signerer den første hjørnesteinen

 

En hjørnestein ble lagt ned i den frosne innlandsjorda, mens korsang, taler og lys fra blafrende fakler rammet det hele inn. Steinen, som ble hogget av russiske krigsfanger under 2. verdenskrig og brukt til grunnmur på tyske brakker i Bardujord leir, symboliserer på mange måter håp. Håp om at det som er brutt ned, også kan bygges opp. Akkurat som Viken senter skulle bygges for å hjelpe mennesker som har fått en knekk i livet.

Statsministeren hadde også med seg gode ord og løfter om statlige midler til både byggingen og ytterligere midler til oppstart av driften, når senteret sto klart.

Søndag 5.november, 3 år senere var den offisielle åpningen av Viken senter.

En spesiell dag for alle som er glade i Viken senter. Vi kjenner på takknemlighet for at prosjektet fikk se dagens lys og føler at vi gjennom alle disse årene har vist at avgjørelsen om etableringen av et Modum Bad i nord var riktig og viktig, sier Hege Walør Fagertun som begynte som direktør ved Viken senter i juni.

Behovet for tjenestene Viken senter tilbyr er fortsatt stort. Traumetilbudet som gis ved senteret er høyspesialisert og det eneste av sitt slag i Nord-Norge. Senteret tilbyr også familiebehandling og vi fokuserer stadig på utvikling av tilbudene i tråd med samfunnets behov.

Fra en grunnstein 18.november i 2003 til en bygningsflate på 4512 m2, i underkant av 60 ansatte med 26,5 pasientplasser og Bardu kommunes tredje største arbeidsplass. Et håp i mørke, på innlandsjorda i Bardu.

 

Lys i mørke