Fjellet står her nå

som landemerke for din død, din uro,

kanskje dine håp. (Fra «Mere fjell» av Rolf Jacobsen)

Merket av livet? - De som hadde blodets merke på dørstolpene fikk bryte opp og dra. - Emmausvandrerne brøt opp. De la ut på vandring. De så ikke, men fikk se. De var bedrøvet, men ble ivrige. De brøt opp på nytt.

Vil du slå følge?     -Vandring -Undring –Lengsel -Samtaler

Pilegrimsretreat for prester 2023 er en vandring fra torsdag 31. august til søndag 3. september.

Fire dager med innlagt fast strukturert program. Første dag er overskriften «Eksodus». Dag to har fått tittelen «Ørkenvandring over fjellet». Dag tre går vi inn i «Edens hage». Rammen for siste dag er «Floden». Gruppesamlinger og stillhet. Rikelig med tid for gode samtaler.

Vi skal vandre gjennom et landskap med lange historiske røtter. Vi krysser grensen, kanskje på flere måter. Veien er med. Finner vi noe på veien, eller kan vi bli funnet på veien? Vår vandringsdagbok er vårt følge. Strukturerte dager i et øde landskap kan åpne for det essensielle i livet og troen? Svaret er et rop.

Vi vandrer fra Tornehamn kapell i Sverige til Viken senter i Bardu. Den siste etappen blir i kano på stille elv. Det er satt opp felles transport fra Viken senter torsdag 31 august kl 07.30. Mulighet for overnatting på Viken senter fra onsdag. Enkel overnatting. Hver deltaker må beregne å bære med seg sovepose og liggeunderlag, samt egen tørrmat for frokost og lunsj i fire dager. Middag på kvelden får vi enten servert eller lager den til i felleskap. Dagsetapper på ca. 15 km. Vi anbefaler at sekken ikke veier mer enn 10-12 kg.

Pris er kr. 4800,-, som også dekker utgifter til felles mat og enkel overnatting. Arrangør er Viken senter. 

Frist påmelding er 17. august 2023.

Ved avbestilling mindre enn ei uke før oppstart faktureres 50%, og ved manglende oppmøte faktureres full pris.

For mer info er du velkommen til å kontakte oss på kurs@vikensenter.no

PROGRAM (PDF, 556KB) TURBESKRIVELSE (PDF, 571KB) PÅMELDING